2011. március 10., csütörtök

Figyelünk, vagy kukkolunk IV.


Útközben Budapest M0 ...
Nemzetközi nyomozás keretében, nemzetközi csempészbanda felderítésére kaptunk megbízást.
Az egyik szomszédos országbeli partnerünkkel együttműködve információt kaptunk egy jelentősebb szállítmány várható indulásáról. A kollégának sikerült megállapítani a jármú típusát, rendszámát, így a határnál kellett megfigyelés alá vonni a jelzett járművet, felderíteni a lerakóhelyet, az árut átvevő személyeket.

A határzóna mindkét oldalán kezdtük meg az operációt, hogy a jelentős teherforgalom sűrűjében se tudjuk szem elől veszíteni. Több napos várakozás meghozta gyümölcsét és sikerült figyelés alá vonni már abban stádiumban, amikor közeledett a határ zónához.
Bécs közelében ...
A vámkezelést követően, rövid pihenőkkel tarkítva keresztül utazott az országon, s Hegyeshalomnál átlépett Ausztriába, majd Bécs közelében egy kamion parkolóba hajtott és ott „letáborozott”. Feltehetően várta a kinti kapcsolattartót, vagy annak instrukcióját a további útirányra vonatkozóan.




 

Akcióban a "sógorok"
Két napig nem történt semmi, de a harmadik napon az osztrák vámhatóságok rutinellenőrzés közben felfedezték a csempészárut, amelyet a hűtőkamion hőszigetelő anyaga helyére pakoltak be.





És megtalálják ...
Megbízó utasítására az illetékes osztrák vámszerveket tájékoztattuk, az általunk tapasztalt és felderített információkról, rendelkezésükre bocsátottuk a készített dokumentációkat.

Sajnos több napos munkánk eredményeként csak csak részsikert értünk el, de pestiesen szólva, "ez benne van a pakliban" ... 

Nincsenek megjegyzések: