2011. március 6., vasárnap

Figyelünk, vagy kukkolunk II ?

Ismerősök és ismeretlenek unszolására, néhány példával próbálom illusztrálni, milyen eredmény várható egy jól szervezett és végrehajtott megfigyeléstől. A magán szférában eltöltött több mint 10 év során végrehajtott megfigyelések széles tárházából nagyon nehéz választani. Most két példával próbálom érzékeltetni a magánjellegű nyomozások során a megfigyelés hatékonyságát.


Hová menjünk?
Első példánk szokványosnak is mondható: „Hősünk” brit állampolgár, akit munkája időszakosan Budapestre vetett, Budapest határában egy családi ház felső szintjét bérelte ki Budapesti tartózkodása idejére,  a család otthon ...

Feleség gyanút fogott, s megbízta ügynökségünket az ellenőrzésével. A hétköznapok „csendesek” voltak, munka, pihenés, míg el nem jött a péntek este. Hősünk a belvárosba indult, ott találkozott egy csinos hölggyel, teázás, majd rövid hezitálás után a férfi bérelt lakában kötöttek ki. Reggel együtt hagyták el a házat, s mindenki ment a dolgára … A feleség gyanúja megalapozottá vált.

Hétvégét agyámnál töltöm ...
Második példánk egy több mint 25 éves házastársi kapcsolat végjátékának is tekinthető:

Férj –sikeres vállalkozó-, egy kis "egyedüllétre, kikapcsolódásra" vágyott kapcsolatuk erősítése érdekében, ezért egy időre külön költözött, a hétvégeket szülei vidéki házában „töltötte”. A feleség „nyomozása” nem vezetett eredményre, így megbízta ügynökségünket.

Második hősünk valóban vidéken töltötte a hétvégéit, csak nem a szülői házban, hanem attól 200 km távolságra…




Nincsenek megjegyzések: